Groninger Belang vindt het belangrijk om te investeren in Airport Eelde. Dit heeft onze fractie bij de Statenvergadering van 14 december duidelijk gemaakt.

“Wel of niet investeren, het heeft allemaal te maken met visie. Je hebt visie of je hebt het niet” zo stelde fractievoorzitter Bram Schmaal. Bram vergeleek het met de ontwikkeling van de Eemshaven, nu een succes omdat er jaren terug heel veel lef is getoond. Met Eelde is dit net zo. Groninger Belang pleit dan ook voor een permanente spooraansluiting en een goede snelwegverbinding.

We weten één ding zeker zo gaf GB aan “Over 20 jaar zal blijken dat geen één rapport dat nu op tafel ligt klopt, maar dat is absoluut geen reden om nu niet te investeren.”

Groninger Belang was los van de inhoud net als de meeste oppositiepartijen wel heel ongelukkig met de rare deal die de coalitie in de Staten heeft gesloten. SP en GroenLinks noemen Eelde “Een bodemloze put” maar gaan ondanks heel veel verbaal geweld er wel in mee om miljoenen euro beschikbaar stellen voor het vliegveld. Dat is toch een beetje vreemd.

In ruil voor dit dwarsliggen komen er een aantal investeringen bovendrijven in leefbaarheid en zorg die er anders ook wel zouden zijn gekomen. Groninger Belang houdt niet zo van dit soort koppelverkoop, dat in de wandelgangen ook als ‘huilpremie’ werd getypeerd.

Alleen de Partij voor de Dieren stemde vervolgens tegen het voorstel om te investeren in Eelde.