Groningen moet uit de top 4 van duurste provincies

De Statenfractie van Groninger Belang gaat volgende week bij de begrotingsbehandeling een motie indienen om de opcenten naar beneden te krijgen.

“In 2011 zijn de opcenten verhoogd omdat de Provincie geld tekort kwam, en vanaf 2011 is het elk jaar geïndexeerd. In de provincie Groningen zijn de opcenten (motorrijtuigenbelasting) 10% hoger dan het landelijke gemiddelde en dit moet anders!

Waarom moeten we in Groningen veel meer motorrijtuigenbelasting betalen dan in andere provincies? Er is nu financiële ruimte en dat moet weer terugvloeien naar de belastingbetaler” zegt fractievoorzitter Bram Schmaal.

Groningen staat in de top 4 van Nederland. Maar dan als duurste provincie bij opcenten. Groninger Belang wil dan ook flink zakken op deze ranglijst. “We moeten het voor onze inwoners niet duurder maken dan nodig is.”

“Wij vinden niet dat je belasting moet ophalen wat je vervolgens op je spaarboekje stort” geeft Bram Schmaal aan, daarom dienen we een motie in om de opcenten met enkele procenten naar beneden te krijgen. “We zijn natuurlijk benieuwd wie ons in dit voornemen steunen.”