Tijdens elke gemeenteraadsverkiezingen groeien lokale partijen. Dit jaar niet uitgezonderd. Onderzoeken en peilingen wijzen uit dat ook tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen lokale partijen aan politieke grond winnen. En dat is niet zonder reden. Daar waar de landelijke partijen falen in het maken van beleid over grote thema’s als stikstof, de Groninger aardbevingsproblematiek en zorg, slagen lokale partijen vaak wél in het verbeteren van gemeentelijke thema’s. Dat lokale partijen steeds serieuzer worden genomen, blijkt ook uit de uitnodiging van de NOS. Tijdens de uitzending Nederland Kiest: De Stemming en Het Debat, is aandacht voor lokale partijen.

Deze ontwikkeling, waarbij er aandacht is voor lokale politiek en politici op landelijke zenders, is terecht. Dit doet recht aan de sterkte, de aanwezigheid én de prestaties van lokale partijen in hun gemeente.

De provincie Groningen is vanavond vertegenwoordigd door wethouder Henk Jan Schmaal (GemeenteBelangen Veendam) van de gemeente Veendam. Tijdens de uitzending Nederland Kiest: De Stemming (19.04 uur op NPO 1) gaat Schmaal in gesprek met andere partijen over het thema ‘Duurzaamheid’. Ook in het avondprogramma Nederland Kiest: Het Debat komt Schmaal aan het woord over gemeentelijke thema’s.

Daarna voorspellen veel opiniepeilers een mooie verkiezingsdag voor de lokale partijen op woensdag 16 maart. Een derde van de mensen geeft aan zeker op een lokale partij te gaan stemmen. 48 procent van de kiezers geeft aan de lokale partij in hun gemeente te overwegen. Een logische ontwikkeling gezien het gegeven dat lokale partijen midden in de samenleving staan en dichtbij de inwoners. Lokale partijen zijn onmisbaar in de gemeentepolitiek. Groninger Belang is trots op haar leden in de gemeenten en wenst hun veel succes tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen. Geef Den Haag een signaal, stem lokaal! Ook in uw gemeente.