Groninger Belang heeft voorgesteld de motorrijtuigenbelasting extra te verlagen. De provincie heeft namelijk een luxepositie want er is flink geld over voor in de spaarpot, namelijk ruim 10 miljoen euro. Dat hoeft wat ons betreft niet. Bovendien is Groningen een van de duurste provincies voor autobezitters. De autobezitters in Groningen betalen 10% meer dan het landelijk gemiddelde!  En ook dat is niet nodig. Dat kan anders!

Het voorstel van Groninger Belang was om het tarief met ongeveer 2 miljoen per jaar te verlagen, een verlaging van 3,5% ipv de door het college voorgestelde 0,3%. De verlaging kan gewoon uitgevoerd worden zonder dat het gevolgen zou hebben voor de rest van de begroting, want er is 2 miljoen euro per jaar “vrije” ruimte.

Maar het college van GS zag hier helemaal niets in. Ons amendement werd zelfs ontraden.
Bij stemming bleek dat Groninger Belang alleen steun kreeg van de VVD en PVV.

Daarmee gaan de plannen door en blijft de motorrijtuigenbelasting onnodig hoog.
Fractievoorzitter Bram Schmaal: “Het is zwaar teleurstellend dat het offer dat de inwoners van de provincie Groningen in 2011 hebben gebracht, nu niet wordt teruggegeven. De Staten laten met de afwijzing van ons voorstel een kans lopen om de lasten voor onze inwoners te verlichtten.”