Wachtten van Wiebes heeft geen zin.

Groninger Belang roept minister Wiebes op om uit de wachtstand te komen.
Wij willen dat Wiebes onverkort doorgaat met de versterkingsoperatie in Groningen. Het KNMI heeft vorige week nog weer laten weten dat de bevingen blijven en de seismiciteit toeneemt, en eerder gaf het Staatstoezicht op de Mijnen al hetzelfde signaal af. Dit zou tot actie en spoed moeten leiden om Groningen veilig te maken!!

Het is dus een heel flauw excuus dat Minister Wiebes nu weer wacht op onderzoeken. Dit is helemaal niet relevant meer. Waarom nu weer wachtten, wachtten en wachtten, terwijl het zonneklaar is dat we in Groningen nog lang niet af zijn van hevige aardbevingen en er veel huizen zijn die daar niet tegen bestand zijn. Dit vraagt om aanpakken en niet om doorschuiven zou je zo zeggen.

Dus waar wacht de minister nu eigenlijk op? De laconieke houding die de minister aanneemt nu het overleg met de regio geklapt is -de minister vindt vastlopen nog een te groot woord- laat duidelijk zien dat Wiebes weinig gevoel voor urgentie heeft. Met veiligheid moet je geen spelletjes spelen en de inwoners keer op keer teleur stellen zoals nu het geval is, is bijzonder kwalijk. Onzekerheid en een nieuwe breuk in het vertrouwen is een zoveelste klap in het gezicht van Groningen.