Afspraken met Groningen moeten afdwingbaar en spijkerhard zijn. Die oproep doet Groninger Belang vandaag aan gemeenten en provincie in Groningen.

Want als je normaal met iemand afspraken maakt doe je dat op basis van goed vertrouwen, maar in Groningen is dat vertrouwen in de Tweede Kamer en regering al een tijd helemaal weg en maken we keer op keer mee dat afspraken die wij met Den Haag maken niet worden nagekomen. De afspraken die onze bestuurders met Wiebes maken zijn dus niets waard.

Vertrouwen is beschaamd.

En dat weten de bestuurders nu ook. Dat is de harde les van de afgelopen periode. Het kabinet en de Tweede Kamer tonen zich daarmee een onbetrouwbare overheid. Daar moeten wij ons tegen wapenen en iets op verzinnen zodat onze inwoners recht wordt gedaan. Wij vinden het daarom echt tijd om alle beloften en toezeggingen die uit Den Haag komen, vast te leggen in afdwingbare afspraken die juridisch spijkerhard zijn.

Veiligheid van onze inwoners is al jaren in het geding, de tijd van praten is voorbij, daarom moeten we maar eens op contractbasis gaan werken met Den Haag, dan kunnen we ze aan de afspraken houden en naar de rechter als er van wordt afgeweken.
Als politiek in Groningen moeten wij zorgen dat onze inwoners recht wordt gedaan, dit kan dan helpen, dus moeten we dit doen.